La plimbare prin blogosferă (33)

Simţiţi cum vine toamna? Se simte uşor şi în temperatura de afară, şi în zilele o idee mai scurte decât în miezul verii, dar, mai ales, se simte în agitaţia care reîncepe în zona culturală.

Se pregătesc evenimente, concursuri, premii, se anunţă săptămâni cu filme faine şi, încet, încet, ne adunăm de prin vacanţe, fără să ne pară rău, pentru că toamna, întotdeauna, găzduieşte o abundenţă culturală Grin

Noul Cinematograf al Regizorului Român a organizat Retrospectiva Festivalului Internaţional de Film Bucureşti cu filme de neratat! Dacă vă grăbiţi puţin, încă mai puteţi vedea câteva azi şi mâine Smile

Cu mare plăcere am citit pe Bookblog despre una din cărţile preferate ale adolescenţei mele: Confesiunea unui copil al secolului de Alfred de Musset.

Boghi povesteşte despre Marele Gasby de Scott-Fitzgerald şi nu pare tocmai încântat. N-aş putea spune de ce, pentru că nu am citit romanul, dar tare cred că aş avea o părere similară…oricum, o să-l încerc la un moment dat…

Jovi de la Filme-Cărţi scrie despre Intriga matrimonială de Jeffrey Eugenides, despre care am scris şi eu aici.

“Te umple de energie. Te înduioşază. Îţi aminteşti de copilăria pe care ai avut-o sau ai fi putut s-o ai. Este scrisă sincer şi adevărat.” – despre Băiuţeii de Filip Florian şi Matei Florian, o carte aflată pe lista de citit, dar căreia tot nu i-a venit rândul…tre’ să remediez Smile

Fructiza povesteşte despre Alergând ca apucaţii de Augusten Borroughs şi se declară şi ea relativ şocată de experienţele personajului. Despre carte şi ecranizarea ei am scris şi eu aici.

Da, de nişte recitiri din Marin Preda aş avea şi eu nevoie! Mi-am dat seama de asta citind pe Bibliophile Pasa Marin Preda.

Nu ştiu cum se face, dar echipa de la Bookaholic parcă ghiceşte gânduri, ştie ce am eu pe lista de lecturi şi mă provoacă să nu mai aştept, să le citesc odată! Am regăsit recenzii foarte faine pentru: Marea casă de Nicole Krauss, Istoria asediului Lisabonei de Jose Saramago şi Iarna decanului de Saul Bellow Smile

Citind pe BookMag despre Între două lumi de Claudia Moscovici, am devenit mai mult decât curioasă, aşa încât o voi procura şi citi cât de curând.

Capricornk scrie despre Cimitirul de piane de Jose Luis Peixoto şi-mi place la nebunie ce-a scris despre una din cărţile mele preferate.

Angela de la Anzhela Movie scrie despre Hesher, despre care am povestit şi eu recent aici.

Pe Film Cultură Artă aflăm că Enter the Void “este un film impunător, memorabil, dar înainte de toate este un film îndrăzneț, fastuos și pervers, unic chiar și în filmografia extravagantului Gaspar Noe, îndrăznește să te șocheze și chiar reușește.” De văzut!

Blogul cu filme ne recomandă o comedie neagră, pe care am şi trecut-o pe lista de văzut: Si tu meurs, je te tue în regia lui Hiner Saleem.

Piratul cinefil scrie despre Eternal Sunshine of the Spotless Mind, un film care nu prea mai are nevoie de nicio prezentare şi despre care am povestit şi eu aici.

We need to talk about Kevin, un film pe care l-am tot ocolit, discret, deşi vreau să-l văd. Am citit cronica de pe Filme-Cărţi şi gata, nu mai amân!

Acestea fiind zise, week-en plăcut în continuare! Smile

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.