La plimbarea prin blogosferă (18)

Ceva mai relaxată decât la plimbarea anterioară, după o săptămână în care am reuşit să-mi mai trag sufletul, vă invit să bântuim prin blogosferă Smile

Tocmai au început Zilele Filmului German, iar programul detaliat l-am aflat de la Liternet.

De la Constantin Pistea am aflat că în decembrie va avea loc Festivalul Internaţional de Literatură Bucureşti, iar detalii mai multe am găsit pe site-ul dedicat evenimentului.

“Sunt o fiinţă a obişnuinţei. Am învăţat să merg pe bicicletă, să înot, să şofez, până când aceste noi comportamente s-au imprimat în mine. În acelaşi mod, schemele mele mentale mi s-au insinuat în spirit ca o a doua natură şi m-au supus exigenţei lor. Pentru a evolua, trebuie să distrug aceste rele obiceiuri. Să-mi modulez gândurile, să le precizez, reprezintă primul pas spre modificarea lor.” Mda, suntem guvernaţi de obişnuinţă, dar numai în măsura în care nu conştientizăm şi nu căutăm să schimbăm asta. Vă invit să citiţi tot articolul Nişte Psiho al Alinei Bârsan.

Acum doi ani am scris despre filmul El metodo, care mi-a plăcut foarte mult, film realizat după piesa scrisă de Jordi Galcerán, iar acum aflu de la Liternet despre spectacolul de teatru Metoda care se joacă la Teatrul Nottara!

Bookblog ne prezintă primul trailer animat pentru un autor român.

Recenzia de pe bookblog a cărţii Livada de mango de Robin Bayley m-a convins imediat, aşa încât cartea este deja pe raft aşteptându-şi rândul la lectură Smile

Tot pe bookblog am citit despre Cazul Jane Eyre de Jasper Fforde şi am trecut-o pe listă.

Filme-cărţi ne informează despre premiile pe care le adună filmul Europolis la festivalele internaţionale de film şi pe acelaşi site găsim şi un articol detaliat despre Europolis.

N-am reuşit încă să ajung la Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, dar devin din ce în ce mai curioasă după ce am citit despre el pe Filme-Cărţi şi Liternet.

Adina a scis despre recent lansatul Anonymous şi intenţionez să-l văd cât de curând.

Pentru a nu fi influenţată, când citesc o carte, evit recenziile despre ea, iar acum, că am terminat Corecţii, am citit cu plăcere impresiile lui Dragoş.

M-am delectat cu imagini din alte timpuri – fotografii faine cu Regele Mihai, Regina Ana şi alţi membri ai familiei regale, precum şi fragmente din interviul acordat de Regina Ana la Madelin.

Cu gătitul…cam subţire în ultima vreme, dar adun în continuare reţete pentru zilele cu chef de bucătăreală Grin

Am găsit la Dorinescu o salată de cartofi cu peşte afumat, care pare delicioasă şi uşor de făcut.

Pentru că sunt înnebunită după Moelleux au Chocolat de la Chocolat, abia aştept să încerc reţeta de Brioşe de ciocolată cu centrul lichid pe care am descoperit-o la Edith.

Un week-end minunat vă doresc! Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.