La plimbare prin blogosferă (40)

blogging-manMulte şi interesante s-au scris prin blogosferă Smile

De vreo câteva săptămâni tot strâng linkuri pentru articole pe care să vi le semnalez şi tot nu apuc să scriu, aşa încât multe sunt deja “vechiuţe”, au fost deja citite şi răscitite…şi totuşi, dacă le-aţi ratat până acum, vi le recomand Smile

Despre Toate bufniţele de Filip Florian s-au scris deja multe – surprinzător am citit şi rânduri nu tocmai favorabile  – şi am povestit şi eu aici. Am citit însă la Dan Boeriu cea mai corectă şi mai potrivită recenzie pentru ultimul roman al lui Florian Filip, pe care-l consideră “un roman de primă mână”.

Obosit de viata, obosit de moarte” este un roman uimitor, o combinatie surprinzatoare de comedie umana si tragedie” scrie Mihaela pe Filme-Cărţi despre romanul lui Mo Yan, pentru care sper să-mi fac şi eu timp cât de curând.

Călăuza redă un citat genial din Sindromul de panică în Oraşul Luminilor de Matei Vişniec, una din cărţile mele preferate despre care am povestit mai multe aici.

Filip Florian a fost foarte “prezent” în presă şi în blogosferă în ultima perioadă şi am citit două interviuri foarte interesante, unul pe Bookaholic şi altul pe BookMag.

Trebuie să recitesc Milan Kundera şi, în special, Iubiri caraghioase. M-a convins recenzia de pe Bookaholic, care mi-a amintit că “Despre Kundera se spune că ar fi un expert în metafizica amorului, iar cele șapte proze din Iubiri caraghioase confirmă, la rândul lor, această titulatură, pe deplin probată apoi în marile sale romane.”

Goana nebună a lumii de Colum McCann mi-a atras atenţia prin titlu şi de atunci stă cuminte pe raft. Nu mă aştept la vreo minune literară, dar, citind ce-a scris Roberts parcă, parcă aş pune-o pe raftul de citit în curând Smile

“Aşadar, vă invit şi pe voi să descoperiţi o altă faţă a Parisului – dar să-l iubiţi în continuare la fel de mult –, precum şi un Bruckner fresh”. Mai multe pe Bookaholic în O nouă întâlnire cu Pascal Bruckner şi o nouă abordare în literatura sa: thrillerul.

Nu am citit nimic de Joyce Carol Oates şi, după ce-am citit pe BookMag despre Grădina plăcerilor lumeşti, mă tentează.

Jovi a scris despre Parfumul de Patrick Suskind: “Mi-a plăcut neașteptat de mult ”Parfumul” lui Patrick Süskind, mai ales că are o mireasmă ce mi-a adus aminte de Umberto Eco (în ”Numele trandafirului”)”

Bookaholic ne propune 9 spot-uri pentru promovarea lecturii, merită văzute! Smile

În materie de filme, Poziţia copilului a umplut paginile de internet cu cronici! Până ajung şi eu să-l văd, am citit despre film pe Chestii livreşti şi pe Liternet.

Adina a scris despre alte două filme româneşti: Domestic şi Killing time.

Pe Film Cultură Artă am citit despre The Master“Un film despre putere perfidă, subiect atins de către regizor în majoritatea filmelor lui, despre fanatism și iluzii false, un film provocator, și creativ, pot să spun cu toată convingerea că The Master este unul dintre cele mai bune filme ale anului.” – şi despre Life of Pi.

Angela face o selecţie foarte faină de scrisori în filme – Ravase si filme: selectie de scrisori cinefile.

Acestea fiind semnalate, lectură plăcută vă doresc! Smile

2 comments

  • multumesc frumos de nominalizare si de vizita pe blogul meu. cred ca la “Goana nebuna a lumii” tu vei avea o alta perspectiva, ai un mod de-a analiza si scrie unic si imprevizibil (parerea mea). un weekend placut si o primavara insorita! (in Bacau ploua Cry )

    • Plăcerea a fost de partea mea Smile
      Sunt curioasă de Goana nebună a lumii, ideea mă incită şi sper s-o citesc curând…
      Week-end plăcut şi să dea soarele şi la Bacău! Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.