La plimbare prin blogosferă (12)

Să fie vacanţa pe terminate sau, din contră, multă lume este în vacanţă şi profită de asta pentru a scrie?! Nu ştiu care variantă e corectă, cert este că la plimbarile prin blogosferă din ultimele săptămâni am găsit foaaarte multe articole faine şi interesante!

Melissa scrie despre Modigliani, despre lucrările şi despre viaţa pictorului, dar şi despre filmul biografic Modigliani. De citit şi de văzut!

Tomata cu scufiţă s-a întors din concediu şi ne împărtăşeşte impresii despre Istanbul şi despre turcoaicele şi alte femei acoperite.

La Cristina Bazavan am găsit un autoportret cu adevărat genial al lui Marcello Matroianni.

M-am amuzat grozav văzând ce delicatese a găsit Teodora la piaţă Big Smile

Întâmplări lingvistice simpatice găsim în Dulce mahalaua lui Vlad.

Filme-cărţi caută colaboratori, aşa că, dacă vă plac filmele şi cărţile şi vreţi să scrieţi despre ele, go for it! Tare mi-ar plăcea să fiu colegă cu Jovi şi restul membrilor de la Filme-cărţi, dar de-abia apuc să mă ocup de evantai, care, din fericire, nu se supără rău dacă lipsesc nemotivat Smile

Jovi execută leapşa cu filme pe litere şi ne face o listă cu filme numai unul şi unul…de luat notiţe!!!

Tot pe Filme-cărţi, două filme pe care le-am văzut, dar care merită revăzute şi pe care le recomand: Camille şi El metodo, despre care am povestit şi eu aici.

Devoratorul de cărţi ne răsfaţă cu câteva filme faine: unul cu reacţia dnei Doris Lessing la aflarea veştii că a câştigat Premiul Nobel pentru literatură (în 2007) şi celălalt cu Anais Nin şi Henry Miller discutând despre vise şi moarte.

“Adam şi Eva au fost primii clienţi în Paradis. Vară non-stop, vacanţă ultra-all-inclusive, condiţii de agrement prima-lux, grădină botanică şi menajerie. Și prețul, dacă stai să te gândești, era unul simbolic – nu te atinge de Arborele Cunoașterii. Atât. Chilipir, nu altceva! Însă Adam și Eva au călcat pe bec și au fost alungați din vacanță.” Aşa-i că trebuie să citiţi şi continuarea?! Grin Zenu vorbeşte într-un stil demenţial despre vacanţă, concediu, paradisul la pachet.

Încă un filme de pus pe lista de văzut: HappyThankYouMorePlease de la Brightie.

Până voi reuşi să ajung şi eu la Incendies, tot citesc despre film la Dragoş şi la Diana.

N-am citit nimic de Romain Gary, dar Dragoş m-a convins că Ai toată viaţa înaintetrebuie citită: “o carte uimitoare, care m-a impresionat profund, spre final m-a gâtuit de emoţie. un motiv în plus să mă decid să caut şi celelalte cărţi ale lui gary.”

OFZ a scris despre O gură de aer de George Orwell: “Un roman de analiză , plăcut și inteligent construit, plin de sevă și perfect adaptabil oricărui moment, O gură de aer este o lectură necesară.”

La capitolul bunătăţi, deşi am zis că până la toamnă nu mă ating de aragaz, nu mă pot abţine să nu strâng reţete faine pentru când mă voi reapuca de bucătăreală şi ar fi aşa: mâncare scăzută de dovlecei, brownies cappucino şi salată de vinete cu ardei copţi.

 

2 comments

  • Multumesc pentru semnalari Wink
    Sa stii ca si nici noi nu ne suparam “rau” daca te gandesti sa scrii si pentru noi Smile

    • Plăcerea a fost de partea mea Smile
      Îţi dai seama că mi-a trecut prin minte şi mi-ar şi plăcea f mult, dar, cum spuneam, de-abia apuc să fac faţă evantaiului, uneori cu pauze mai lungi…Mulţam oricum! Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.