Poveşti de dragoste la prima vedere

povesti de dragosteColecţia de poveşti de dragoste la prima vedere reuneşte cinci poveşti emoţionante, delicate, care te vrăjesc şi pe care le simţi ca şi cum le-ai trăi sau le-ai rememora.
Crinii din clasa întâi de liceu de Gabriel Liiceanu nu poate să nu ne amintească de vârsta “nebuniilor”, de anii în care “totul sau nimic” avea conotaţii dramatice şi ilare, în acelaşi timp.

Terebentină de Adriana Bittel vorbeşte despre o iubire platonică, o iubire care aduce cu sine o lume şi care-ţi schimbă destinul.

În Misiune imposibilă de Ana Blandiana, este impresionantă forţa de dăruire, aruncarea în iubire, fără rezerve, fără pretenţii.

Nicolae Manolescu surprinde excepţional graniţele şi diferenţele între iubiri ireale, imaginare, fără de care însuşi conceptul de iubire ar fi searbăd, şi iubirile palpabile, prea concrete, poate.

Un pariu la Paris de Ioana Pârvulescu vorbeşte de miracolul sentimentului de iubire, de fericirea de a fi îndrăgostit în pofida a tot şi toate, de “insomnia dragostei proaspete, unul din cele mai frumoase lucruri care ţi se pot da pe lume”.
Toate m-au impresionat, toate mi-au plăcut, dar cel mai aproape de sufletul meu s-au aflat ultimele două.

Mărturisesc cu ruşine că nu am citit, până acum, nimic de Ioana Pârvulescu, dar mă declar cucerită de povestea de dragoste din acest volum şi, cât de curând, o să-mi cumpăr şi o să citesc cel puţin Viaţa începe vineri şi Întoarcere în secolul XXI.

Poveşti de dragoste la prima vedere face parte din acel gen de cărţi pe care le-ai tot reciti, fie integral, fie câte o poveste, fie fragmente…am citit-o împrumutată, dar, în mod clar o voi cumpăra, să mă pot delecta oricând cu mireasma lor.

7 comments

 • feeria

  Ma uit lung la cartea asta de fiecare data cand intru la Carturesti! M-ai cucerit cu prezentarea ei! Am citit de Ioana Parvulescu cartile despre Bucuresti… imi place cum scrie, elegant, sensibil. Acum a mai scos un roman, Viata incepe vineri: http://www.humanitas.ro/humanitas/viata-incepe-vineri. O sa mi-l iau.

 • Rontziki

  @feeria: e ceva…altceva cu poveştile astea şi merită chiar să le ai să le răsfoieşti când şi când…
  Trebuie neapărat să citesc ce-a scris, cred că am să încep cu Viaţa începe vineri…m-a cucerit cu povestea de dragoste şi, cât am putut să-mi dau seama din ea, scrie sensibil şi elegant, dar şi foarte punctual, în acelaşi timp.

 • coryamor

  eu o am, insa nu am deschis-o inca!

 • Rontziki

  @coryamor: dacă te referi la Poveşti de dragoste, e suficient s-o deschizi şi n-o mai laşi din mână Smile dacă te referi la Viaţa începe vineri, o iau şi eu şi schimbăm impresii după ce citim Smile

 • B.de Comp.

  Subiectul fiind orientat spre conciziune, as largi cercul :
  Pusca de vânatoare – Yasushi INOUE
  Scrisorile portugheze – Mariana ALCOFORADO

 • Rontziki

  @B.de Comp: Puşca de vânătoare am citit-o acum câţiva ani, dar ar fi momentul să o recitesc Smile Mulţam că mi-ai amintit de ea şi mulţam pentru cealaltă sugestie, pe care nu o ştiam Smile

 • Pingback: Viaţa începe vineri | Rontziki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.