Cum lunea a devenit ziua mea preferată :)

Sau cum am început să mă descopăr pe mine şi altfel decât mă ştiam….sau cum am reuşit să scap de rutina vieţii de zi cu zi…sau cum am trăit unele dintre cele mai emoţionante momente…

Şi astea sunt doar câteva din bucuriile pe care teatrul le-a adus în viaţa mea!

Cred că prin 2005 mi-a venit pentru prima dată ideea să fac un curs de teatru, dar habar nu aveam de unde să încep, unde să caut, aşa că m-am lăsat păgubaşă înainte de a şti măcar despre ce e vorba. După câţiva ani, o colegă mi-a spus că merge la o şcoală de teatru, mi-a povestit cum se desfăşoară cursurile şi a fost momentul în care am luat decizia: da, o să mă duc la cursul de teatru, dar n-am reuşit să încep decât în decembrie 2011.

Şi am înţeles încă o dată ce înseamnă să fii în locul potrivit la momentul potrivit. La Şcoala Q-Feel, cursurile cu Doina Ionescu s-au dovedit a fi exact ce-mi trebuia, în momentul cel mai bun pentru a începe, momentul în care într-adevăr aveam nevoie şi puteam să primesc, să mă bucur de ceea ce are de oferit cursul de teatru.

Eram nemulţumită că, odată cu munca şi responsabilităţile, imaginaţia şi creativitatea de care eram mândră pe vremuri şi-au luat zborul lăsându-mă goală şi pragmatică. Nici nu realizam măcar că, de fapt, emoţiile erau cele care-mi lipseau, care, în ultimii ani, se lăsau doar întrezărite, dar nu cu adevărat trăite. Teatrul m-a ajutat să le regăsesc şi să le trăiesc, să le simt în ceilalţi şi să-mi dau seama că în noi se află totul, chiar şi ce credeam că am pierdut, trebuie doar să ştim ce butoane să accesăm pentru a ne redescoperi.

La început, cursul de teatru era vinerea seara, moment în care, după o săptămână de muncă, mă simţeam epuizată şi nu-mi doream decât să ajung acasă să mă odihnesc, dar, după cele două ore de curs, eram cât de poate de energică, uitam complet orice fel de griji, nu mai resimţeam nicio oboseala, rămânea activă doar acea parte din mine care ştia să se joace şi să creeze. A fost aleasă piesa, am început repetiţiile şi era extraordinar. Intram în pielea personajelor, le construiam şi ne jucam cu ele. Eram o echipă şi ne ajutam reciproc pentru ca totul să iasă cum trebuie, iar sentimentul era foarte fain.

Cel mai greu îmi este să redau ce-am simţit la spectacol. Când Doina ne-a spus “Gata, linişte în culise, că intră spectatorii în sală”, am simţit că un nod în gât şi parcă nu mai respiram. Eram toţi în culise şi ne încurajam din priviri. Suprinzător, însă, emoţiile persistă până urci pe scenă, după care, dacă laşi personajul să se desfăşoare, acestea se estompează, pentru că personajul nu are emoţii.

Am jucat în două piese, Minunile Sfântului Sisoe după o poveste de George Topârceanu şi Zbor deasupra unui cuib de cuci după Ken Kessey. Încurajările din culise “ai fost bine, a ieşit super!” erau ca o gură de aer, iar momentele în care sala reacţionează conform aşteptărilor, râsete, uimire, sunt minunate!

La final, la aplauze, emoţiile m-au copleşit şi, oricât mă străduiam să zâmbesc, cu greu mă abţineam să nu plâng. Nu există trăiri care să semene cu cele pe care le ai pe scenă, atât în timp ce joci, cât şi la finalul unei piese. După ce simţi că ai dat tot din tine, după ce, uitând uneori de emoţiile tale, le absorbi pe-ale colegilor şi stai cu inima cât un purice la scenele pe care ştii că fiecare le consideră mai grele, eşti lângă ceilalţi pe scenă, aproape că nu vezi sala, doar auzi aplauzele, şi-ţi vine să zici doar: “haideţi să mai jucăm o dată!”

Pentru că teatrul dă dependenţă, am reînceput recent şi cursul de teatru este lunea seara. Acum nu mai pot gândi “uof, e luni…”, ci doar “e luni! am teatru!” Grin

Grupa din care fac parte este o grupă de nebuni (ştiu sigur că nu se vor supăra că scriu astfel despre ei Razz), iar Doina ştie cum să scoată ce e mai bun din noi! De prisos să mai spun că la cursul de teatru am cunoscut oameni foarte faini şi mi-am făcut prieteni dragi.

Mulţumesc pentru tot, Doina! Şi mulţumesc, nebunilor, că existaţi! Smile

 

 

Recomand din tot sufletul cursurile de teatru ale Şcolii Q-Feel, indiferent că doriţi să vă redescoperiţi pe voi înşivă, resursele de creativitate, să practicaţi o activitate plăcută şi relaxantă, să vă îmbunătăţiţi capacitatea de comunicare sau să vă redobândiţi încrederea în voi.

Detalii despre cursuri, înscriere, spectacole găsiţi pe site-ul Şcolii Q-Feel şi pe pagina de facebook.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.