Concurs: Câştigă 3 cărţi de la Nemira!

Evantaiul Memoriei şi Editura Nemira vă invită la concurs! Puteţi câştiga 3 cărţi Nemira, toate din categoria Noutăţi:

1. Împăratul-Zeu al Dunei de Frank Herbert

În cel de-al patrulea roman al seriei Dune, Frank Herbert ne oferă o intrigă mai puțin alertă, poate, dar cu siguranță un recital de excepție din punct de vedere intelectual și filozofic. Prin ochii și personalitatea lui Leto, Împăratul – Zeu, autorul explorează ideologii și psihologii umane complexe, cum este predilecția individului pentru haos atunci când este pace, punând accent pe dezvăluirea celor mai adânci aspirații și temeri ale omenirii. Romanul aduce astfel cu el o valoare adăugată seriei, pentru că Leto este un personaj universal și atemporal, circumscris în galeria eroilor pe care nu ai cum să nu îi respecți pentru deciziile pe care le iau, și cu care empatizezi când anumite sacrificii devin inevitabile.

2. Cimitirul animalelor de Stephen King

În aceeași tendință a sondării profunzimilor personajelor, Stephen King este de departe cel mai bun ”psiholog” atunci când vine vorba despre dezvăluirea celor mai întunecate și macabre laturi ale individului. ”Cimitirul animalelor”, considerată de mulți una dintre cele mai terifiante cărți semnate Stephen King, nu numai că produce teroare, dar ține cititorul într-un suspans continuu, în stilul clasic al autorului de construire a intrigii în mod progresiv. Povestea pornește de la o familie obișnuită și ajunge în punctul în care macabrul și disperarea umană, în cele mai pure și sincere forme ale ei, își dau mâna ca să ne poarte printr-un labirint al groazei. Cu personaje care au făcut istorie și cu o atmosferă ce i-a câștigat autorului titlul de Rege al Horror-ului, ”Cimitirul animalelor” este o carte ce va înspăimânta și ține cu sufletul la gură orice cititor, din orice timp și orice loc.

3. Crimă de mântuială de Raymond Chandler

O ameninţare cu şantaj declanşează o aventură pe viaţă şi pe moarte când reprezentantul unui studio de film apelează la detectivul Mallory. Acţiunea începe atunci când în apartamentul lui Derek Walden, directorul casei de producţie, dau buzna doi indivizi înarmaţi. Iar iţele poveştii se încurcă din ce în ce mai tare. Pete Anglich, agent sub acoperire al echipei de combatere a traficului de droguri se trezeşte mahmur cu noaptea-n cap. O surpriză îl aşteaptă în propria locuinţă. Un bărbat într-un costum roşu închis şi pălărie panama vrea să facă neapărat rost de bani. De banii altora. Urmează, desigur, o poveste cu focuri de armă, victime, eroi şi toate celelalte ingrediente, care vă aşteaptă s-o descoperiţi.

 

Pentru a câştiga cele 3 cărţi oferite de Editura Nemira, trebuie să-mi spuneţi, într-un comentariu, care este cartea voastră preferată din categoria SF.

Concursul se desfăşoară până vineri 26 octombrie, inclusiv, iar câştigătorul celor 3 cărţi va fi ales prin tragere la sorti prin intermediul site-ului random.org.

Am rugămintea să postaţi un singur comentariu şi să folosiţi o adresă de mail validă. Câştigătorul va fi contactat pe mail pentru a transmite informaţiile necesare livrării cărţilor.

Aşadar, comentaţi şi câştigaţi, iar eu îmi fac lista cu cărţi SF de citit, pentru că sunt restantă la această categorie Smile

21 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.