La plimbarea prin blogosferă (16)

Săptămâni încărcate, mult prea încărcate…nu se mai poate aşa!

Bombardament informaţional, abundenţă de evenimente, prea multe de citit, prea multe de văzut, foarte multe locuri în care să vrei să fii…ce să faci mai întâi?!

Nobelul pentru Literatură a fost câştigat de poetul suedez Tomas Transtromer, un nume complet nou pentru mine, şi, deocamdata, am colindat pe internet aflând mai multe despre recentul premiat, lecturând câteva poezii apărute rapid pe site-uri şi citind părerile sau nedumeririle celor care s-au pronunţat pe temă: Bookaholic, Capricornk13, Dragoş, Teodora şi Devoratorul de cărţi. Tot în contextul Nobelului, Luiza ne propune un scurtmetraj de animaţie superb.

Când mă plâng că nu ştiu ce să fac mai întâi, unde să ajung mai degrabă şi mai ales când, nu o fac degeaba…Au început deja Zilele Filmului de Limbă Spaniolă şi Anim’est, iar de săptămâna vitoare avem şi Les films de Cannes a Bucharest!

Am aflat programul detaliat pentru Zilele Filmului de Limbă Spaniolă din Comunicatul de presă de pe Liternet.ro şi am subliniat repede ce-mi doresc musai să văd Grin

Programul Anim’est l-am găsit aici, cu zile şi locaţii, cu descrieri şi trailere…totul prezentat de-a dreptul irezistibil. Când am constatat la cât de multe aş vrea să merg, mi-am dat seama că octombrie ar fi o lună foarte potrivită pentru concedii…prea târziu, totuşi…

Tot de la Liternet, am aflat că filmul lui Almodovar, La piel que habito, va fi proiectat în premieră la Bucureşti în cadrul evenimentului Les films de Cannes a Bucharest.

Am căutat repede un program pentru aceste eveniment care se desfăşoară în perioada 14-20 octombrie 2011. Încă nu a fost publicat programul, dar am găsit, pe site-ul dedicat – filme de festival – lista filmelor (numai filme unul şi unul).

În altă ordine de idei, ce-am mai găsit fain pe bloguri:

Casque d’or, un must see despre a scris moonlightblues.

O viziune simpatică asupra personajelor literare masculine la Bookaholic.

O recenzie convingătoare pentru Matei Brunul de Lucian Dan Teodorovici la ionuca (Nu aș putea să-i găsesc un cusur cărții, nici dacă aș vrea. Pentru mine a fost un exemplu de carte perfect scrisă, de la început până la sfârșit.)

Săptămâni cu filme Made in China, Les visages du filme, Dans’n’film şi Update Polonia în cadrul Octombrie e special la Blogul cu filme.

Despre Lunaria – serate muzicale în aula BCU, care debutează pe 17 octombrie şi se va desfăşura pe parcursul a 7 luni, prin serate bilunare la care intrarea este liberă, a scris Gingăşia.

Să nu uităm că în săptămâna ce tocmai se termină, pe lângă Nobel şi alte evenimente, local, ne-am “bucurat” şi de un cutremur. Nu vă pot împărtăşi impresii personale, pentru că am dormit dusă la momentul întâmplării (Slavă Domnului!), dar citim la Madelin despre cutremurările pe care le-a trăit de-a lungul timpului.

În final, tocmai m-am delectat la tetris cu un filmuleţ de animaţie excepţional, o colaborare între Dali şi Disney.

Vă doresc şi îmi doresc să se dilate timpul şi să reuşim să facem tot ce ne-am dori…măcar câteva săptămâni Smile

O duminică frumoasă! (nu ca vremea de afară…)

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.