Vara la Rontziki în bucătărie
E cam pustiu pe la mine prin bucătărie vara…căldură mare, lipsă de chef…şi totuşi, într-un torid week-end din vara care tocmai îşi ia tălpăşiţa, am făcut exces de zel în ale gătitului!
Finalitate: nişte bunătăţuri, bineînţeles, dar şi promisiunea că nu mă mai ating de cuptor până nu dă frigul!!! Încă mă ţin de această promisiune
Deşi tare mi-e dor de-o varză călită cu afumătură, cam ca aici, mai ales că am visat că mâncam varză! Cât de gurmand să fii să visezi mâncare!
Să revenim la realitate şi să vă povestesc, aşadar, cu ce m-am îndeletnicit vara asta:
Un deliciu de prăjitură cu vişine, pe care, din păcate, nu v-o pot arăta şi în variantă finală pentru că a fost atât de bună, încât s-a terminat înainte să-mi pozeze…
Coaceţi, vă rog, în imaginaţie aluatul cu vişine de mai jos
Reţeta de aici.
Dacă tot mi se pusese pata pe vişine, am făcut şi o minunăţie de friptură de pui cu vişine. Reţeta o am de la Reţete Gustoase şi Garnisite şi garantez că e foaaarte bun!!!
Şi pentru că eu ori nu gătesc nimic, ori ocup tot aragazul cu multe feluri, printre atâtea vişine, veţi vedea şi o supă cu găluşte pufoase, exact aşa cum trebuie, după ce, de ceva vreme, îmi ieşeau ori gloanţe, ori împrăştiate prin oală
În rest, n-am mai dat prin bucătărie decât pentru…băuturi
Nu, nu pe bază de alcool, vara nu mă tentează alcoolul, de-abia de-acum încolo, că cică urmează o răcire a vremii, o să-mi surâdă un vin fiert
Apropo de băuturile cu pricina, nu cred că am apucat să mă laud cu ultima realizare: m-am lăsat de Pepsi!
Ei, mai beau câte o guriţă din licoarea interzisă, dar rar, nu mai e o constantă şi, după muuulţi ani de Pepsi, singura alternativă care m-a ajutat să renunţ au fost sucurile de fructe, preparate de mine cu mare zel.
Am încercat tot felul de variante şi combinaţii de fructe şi legume, preferatele rămânând: portocale cu piersici – sucul de portocalele făcut în storcător, iar piersicile făcute piure în blender -, portocală cu măr şi cu morcov – toate în storcător – şi pepene roşu cu kiwi – pepenele în storcător, iar kiwi făcut piure în blender.
Sucul de pepene e demenţial şi simplu şi trebuie să mă grăbesc să mai profit cât se mai găsesc pepenii…
Nu le-am fotografiat decât pe cele mai colorate, iar roşul ăla intens e de la sfeclă roşie
Cred că am să mă satur de portocale, mere şi morcovi la iarnă, când nu vor mai fi pepeni şi piersici, aşa că, dacă aveţi idei de sucuri din fructele care se găsesc toamna şi iarna, vă rog să mi le împărtăşiţi!
Immm, o varza calita merge de minune, mi-ai facut pofta si mie
Mai la toamnă îmi reiau bunele obiceiuri de a găti şi o să încep cu varza
pe mine ma tenteaza friptura de pui cu visine cred ca o execut zilele astea ca si asa nu prea mai am idei ce sa gatesc
mă bucur că-ţi place ideea te rog să împărtăşeşti după ce încerci
Hmmm! Ma lasi (miercurea) fara cuvinte.
Te-ai lasat de Pepsi!
Dap! Ce bine că înţelege cineva cât de mare e realizarea încât rămâne fără cuvinte
Pingback: La plimbarea prin blogosferă (14) | Rontziki
Pingback: A sosit anotimpul pentru...bucătăreală :D | Rontziki