Cinema-Edu – educaţie cinematografică şi socială

Mi se întâmplă uneori, la venerabila mea vârstă, să-i invidiez pe cei care sunt acum la începuturi de drum, pentru că mi se pare că au “planeta” la picioare mai mult decât o aveam noi şi prin asta înţeleg, întâi de toate, informaţie. E drept că, uneori, informaţia este, poate, prea multă şi “netriată” corespunzător, dar există oameni care se străduie şi reuşesc să ofere acces la informaţie de calitate.

Proiectul Cinema-Edu, lansat de Asociaţia Culturală Macondo, este un proiect de educaţie socială şi cinematografică şi unul din motivele pentru care mi-aş dori să mai fiu din nou în liceu Smile

Cinema-Edu constă în organizarea de proiecţii de filme, toate alese special pentru a ridica probleme şi a genera întrebări, “filme ce te fac să gândeşti, cu mesaje ceva mai elaborate, nu cu vampiri sclipicioşi la petreceri studenţeşti ce se transformă în camioane”. Proiecţiile sunt urmate de discuţii pe teme sociale, moderate de traineri şi invitaţi speciali.

Proiectul se desfăşoară în mai multe oraşe din ţară, iar publicul ţintă sunt liceenii, care, în luna aprilie, au avut ocazia să vadă şi să dezbată filmul Die Fremde (Străina), iar în luna mai filmul Un Hereux Événement (O întâmplare fericită).

Sunt sigură că v-am stârnit interesul, aşa că vă invit să verificaţi programul Cinema-Edu aici, pentru a nu rata viitoarele proiecţii şi să accesaţi pagina de facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.