9 grade la Paris

Am ales piesa pentru că avea “Paris” în denumire. Nu ştiam nimic despre ea…am găsit bilete în cadrul UndercloudFest şi am trăit o oră extraordinară în La Muse – Teatrul de pe Lipscani 53.

Este o combinaţie de teatru şi film, prima de acest gen pe care am văzut-o până acum, şi ideea mi se pare absolut genială. E structurată pe două planuri, strâns legate între ele, filmul reprezentând acţiunea, iar partea de teatru reprezentând gândurile şi ceea ce aude personajul.

Piesa, ca şi povestea, se desfăşoară pe parcursul unei singure ore…o oră esenţială din viaţa unei femei care se pregăteşte să-şi părăsească soţul şi copilul pentru a pleca definitiv la Paris. Momente comice, momente triste, realism înţepător şi se pare că ar fi după un caz real.

De-a dreptul impresionant jocul actriţei Alina Berzunţeanu, iar regia şi scenariul aparţin lui Peter Kerek, care a denumit genul abordat “teatru-film” şi care a explicat: “Partea cinematografică va exprima felul în care femeia se autopriveşte din afară, iar teatrul va scoate la suprafaţă lumea ei interioară.”

Coloana sonoră a piesei include celebra melodie a formaţiei U2, With or without you, dar şi o melodie deloc cunoscută, cel puţin pentru mine, Lhasa de Sela – Desdenosa, pentru care am o oareşce presimţire că voi face o mică obsesie Grin

Piesa a fost pusă în scena de către Teatrul Act şi v-o recomand din tot sufletul dacă se va juca în stagiunea viitoare Smile

Mai jos trailerul şi melodia Desdenosa

 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.