Ce-a mai făcut Rontziki prin bucătărie
De data asta nu vă arăt poze cu ce minuni am mai făcut prin bucătărie…nici nu v-aţi dori
Să încep cu începutul totuşi…poftă mare de pui la cuptor cu nişte usturoi sub forma unui sos grozav pe care l-am făcut acum câteva săptămâni.
Absolut nimic complicat…puiul băgat la cuptor, curăţat usturoi, făcut un fel de rântaş cu nişte făină călită în puţin ulei şi apoi amestecat şi pasat bine în blender cu mai multe ingrediente (muştar, zeamă de lămâie, un gălbenuş, puţină sare şi încă puţin ulei).
Toate bune şi frumoase până aici, doar eu cu capul în nori, mă apuc să curăţ cu degetul printre lamele blenderului, că toată pasta se strânsese acolo…evident, nu e prima dată când mă joc cu un blender, dar e prima şi ultima dată când fac operaţiunea cu el conectat, pentru că o clipă de neatenţie şi…stropi de sânge prin toată bucătăria.
Dap, mi-am dat arătătorul de la mâna stângă prin blender…
Un ţipăt scurt, am băgat rapid degetul în gură, după care, uitându-mă în jur şi crezându-mă în varianta 6D a unui film din seria Saw, mi-era frică să-l mai scot )
Din fericire, distracţia s-a lăsat doar cu nişte tăieturi, mai mare a fost sperietura…spălat, bandajat strâns să se oprească sângerarea şi fuga la spital. Doctorul, probabil deja obosit de urgenţe serioase, a fost foarte nesuferit şi fără pic de milă faţă de o “gospodină” caraghioasă căreia îi e frică şi să-şi ia sânge pentru analize ) Iar pe reţeta pentru antibiotic mi-a făcut oficială ruşinea: plagă prin tăiere blender
)
Concluzii:
– nu vă atingeţi de aparatele electrocasnice cât sunt conectate la priză
– asiguraţi-vă că există întotdeauna un prieten care să vă convingă că nu e de glumă nici măcar când e vorba doar de un deget şi că trebuie să mergeţi la spital ca să evitaţi infecţii şi complicaţii
– dacă aveţi în plan vreo crimă sângeroasă, să ştiţi că sângele se curăţă destul de greu, iar de pe pereţi numai cu spirt
Altfel, bine, sănătoasă…nu şi la cap, fireşte
Întoarsă acasă, după ce am curăţat bucătăria, am continuat operaţiunea pui şi sos de usturoi, iar inamicul blender a fost docil şi cooperant de data asta
Şi scriu această postare ca să mă conving că nu e foarte greu să tastez fără degetul cu pricina…nu e nici uşor, mai ales câteva zile cât doare la orice mişcare mai bruscă sau încordare a mâinii, aşa că mi se va scuza lipsa, dacă voi obosi după tastatul obligatoriu din timpul zilei…
@fly2sky: da, aşa m-am gândit şi eu, că puteam s-o păţesc mai rău…a fost aşa un mic avertisment să ţin mintea la minecând lucrez cu chestii periculoase şi să fiu mai atentă
Acum, io am multe in gusa…
)
Sa te intreb doar de care deget e vorba. O fi ala de aratat in trafic? (ca sa nu-l numesc altfel
uf, sper că ţi-a mai trecut durerea între timp… bine că măcar mâncarea a ieşit bună!
Bogdănic, vezi în text: arătătorul de la mâna stângă
@puideblog: Aratatoarele e de mai multe feluri: degetul de aratat OK, degetul de aratat biluta (din nas), degetul de aratat in trafic, degetul de aratat inelul si cel de aratat cat de delicat bei ceaiul.
@bogdanic: e cel cu care se mustrează
de la mâna stângă, Slavă Domnului 
@puideblog: este mult mai bine azi, mă mai enervează uneori, atunci când uit să menajez mâna stângă, că e foarte sclifosit şi vrea să fie tot timpul în atenţia mea
)
Dap, mâncarea a ieşit bună şi chiar mă gândeam că măcar dacă cine ştie ce reţete noi şi exotice preparam…dar să mă poticnesc aşa la un tradiţional sos de usturoi
Bogdănic, mulţumesc pentru tipologia exhaustivă a arătătorului
oare cei care au 6 degete, la ce-l folosesc pe cel în plus?
Rontziki: aşa se întâmplă întotdeauna, la ce-i mai simplu ne "împotmolim"…
OMG! Ai grija :-s
@Cami: eu am zis Oh, shit, la momentul respectiv
, dar merge şi OMG

Acum e totul în regulă