Waterloo Bridge

Mi-era dor de un film clasic…am ales Waterloo Bridge, o peliculă din 1940 cu Vivien Leigh şi Robert Taylor, o poveste de dragoste atât de emoţionantă, încât cu greu îmi găsesc cuvintele…

La începutul celui de-al doilea război mondial, colonelul Roy Cronin face o plimbare pe Podul Waterloo şi rememorează povestea de iubire, trăită în timpul primului război mondial, poveste ce-a început pe acelaşi pod în timpul unui bombardament, când a cunoscut-o pe frumoasa balerină Myra.

Din cauza războiului, idila lor este guvernată constant de hazard…fiecare moment de tristeţe este urmat de un moment de neaşteptată fericire şi invers.

Plecarea lui pe front coincide cu momentul excluderii ei din trupa de balet, dar, cu toate  încercările nereuşite de a se angaja, Myra este totuşi plină de speranţă că  va reuşi să-şi câştige existenţa, războiul se va termina şi el va reveni. Curând însă, primeşte vestea că el a murit şi, copleşită de durere, împinsă de sărăcie, ajunge să se prostitueze pentru a se întreţine. Războiul se sfârşeşte şi Roy se întoarce, dintr-un lagăr de prizonieri, să-şi găsească iubita şi să se căsătorească.

Vivien Leigh şi Robert Taylor joacă impresionabil, regizorul Mervyn LeRoy insistând foarte mult pe prim-planuri cu cei doi şi creând astfel multe momente care-ţi taie respiraţia. Filmul a fost nominalizat la Oscar pentru coloana sonoră şi vă las în compania câtorva secvenţe din film şi a superbei melodii Last Waltz…

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.