Premiul literar “Augustin Frăţilă”

Asociaţia Casa de Cultură organizează pentru prima dată Premiul literar “Augustin Frăţilă”, care va fi acordat celui mai bun roman românesc publicat în anul 2011. Premiul constă într-un cec în valoare de 10.000 de euro şi este cel mai mare premiu acordat până acum, în România, pentru creaţie literară.

Autorii care au publicat un roman în 2011 în limba română se pot înscrie în concurs până pe data de 23 septembrie.

După această dată, juriul de specialitate, format din criticii literari Alex Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea Enache, va stabili finaliştii concursului – cinci romane.

În continuare, 20 de bloggeri  vor alege câştigătorul dintre cele cinci romane, prin notarea acestora cu note de la 1 la 5, punctând diferit fiecare roman.

Dacă n-aţi dat fuga pe pagina www.acadecu.ro pentru a vedea lista cu blogerii din juriu, să vă mai spun repede că fac şi eu parte dintre ei Smile

Cu ajutorul blogosferei culturale, am redescoperit în ultimii ani literatura română şi încă mai descopăr.

Multă lume, însă, nu ştie că în România se scrie şi se scrie bine.

Avem scriitori publicaţi dincolo de graniţele ţării, despre care la noi se cunosc foarte puţine, aşa încât am fost foarte încântată de invitaţia de a participa la decernarea premiului “Augustin Frăţilă” şi de a contribui la promovarea scriitorilor români contemporani. Ca să nu mai spun de bucuria de a descoperi alţi scriitori şi de a citi romanele înscrise în concurs Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.