La plimbare prin blogosferă (25)

Cafeluţa savurată pe îndelete şi plimbarea prin blogosferă…

De ce nu poate să fie week-end în fiecare zi? A, pentru că tre’ să mai şi muncim…Hm, cine-o fi inventat şi chestia asta?!

Ei, şi probabil că nu ne-am bucura aşa tare de zilele libere, dacă toate ar fi libere…Şi totuşi, m-aş sacrifica Big Smile

Revenind la blogosferă…

“Cunosc oameni care nici nu se şterg la gură după ce mănâncă ştiri. Cu gura plină, se revoltă, atrag atenţia şi difuzează nervii din acele ştiri. E bine să nu fii atent la ei, să-ţi pui căştile pe urechi şi să-ţi vezi de ale tale fără să tragi cu ochiul la televizor. Dar poţi să nu te laşi afectat deloc? Cum? Citind?
Romanul lui Matei Vişniec se ocupă de acest boom informaţional şi pleacă de la premisa că „ştirile din paradis nu interesează pe nimeni”.”
Aşa-i că sună bine şi v-am făcut curioşi? Citiţi în continuare despre Dezordinea preventivă, pe care am s-o citesc şi eu cât de curând, la Constantin Pistea.

Pe Liternet am citit un articol pe sufletul meu despre Poulet aux prunes, despre care am povestit şi eu aici.

După Matei Brunul, urmează şi în lista mea de lecturi Celelalte poveşti de dragoste de Lucian Dan Teodorovici, iar ce-a scris Vera m-a convins s-o citesc cât de curând.

A fost şi Ziua Îndrăgostiţilor în ultima săptămână, sigur ştiţi, n-aveaţi cum să rataţi aşa un eveniment…Bianca l-a transformat într-unul literar, mai uşor de digerat de sceptici ca mine, şi ne-a povestit despre Cele mai frumoase vorbe de iubire din cărţi.

Iubiri de altădată…mmm, sună tare pe gustul meu Smile Este numele colecţiei de dragoste pe care o va lansa Editura Allfa (Grupul Editorial All) de Dragobete. Citiţi mai multe pe All Café, blogul editurii.

Pe Bookaholic am citit despre spectacolul Absolut! cu Marcel Iureş. De văzut!

Şi tot de la bookaholici, am aflat că există un site cu portrete robot ale eroilor din cărţi Grin Recunosc că unele personaje arată altfel decât mi-am imaginat eu, dar e interesant de confruntat imaginea din minte cu cea creată pe baza descrierii autorilor.

Încă un Moravia pe BookMag, de data aceasta Indiferenţii. Am citit-o pe vremea când nu aveam blog, îmi aminteam vag povestea, aşa încât mi-a făcut mare plăcere să-mi împrospătez memoria cu recenzia.

“Fata de hârtie este o carte atipică, care vine cu o idee originală și foarte atrăgătoare, un roman ușor diferit de cele cu care ne-a obișnuit Guillaume Musso, o ficțiune în ficțiune.” Trebuie să încerc Guillaume Musso! Tot pe BookMag sub un titlu incitant: “Când eşti la pământ, ce-ai mai putea păţi?

Marina de Carlos Luis Zafon stă pe raftul “de citit” de ceva vreme…Citind la Caprikorn despre personaje furtunoase şi sentimente catastrofale, ajunge pe primul loc în listă!

Cătălin a scris despre Marele Gasby de F. Scott Fizgerald. Am văzut doar filmul, poate am să încerc şi cartea Smile

Jovi nu e foarte încântat de The Iron Lady, dar apreciază performanţa lui Meryl Streep, despre care am povestit şi eu aici.

Rânduri din Cimitirul de piane de Jose Luis Peixoto şi o brăţară pian superbă…la cine altcineva decât Coryamor?! Smile

Un Dicţionar hibernal tare simpatic şi inspirat am citit pe Divagaţii Smile

Micawber vorbeşte despre cărţile audio şi are mare dreptate în ce spune.

Cam acestea fiind semnalate, vă urez citanie plăcută prin blogosferă şi un week-end fain!

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.