La plimbare prin blogosferă (22)

A trecut ceva vreme de la ultima plimbare prin blogosferă…Am tot bântuit pe bloguri în perioada asta, dar n-am apucat să vă împărtăşesc ce-am găsit fain.

Bineînţeles, toată lumea a dedicat postări anului 2011, dar şi celui ce tocmai a început, ne-am spus La Mulţi Ani, ne-am făcut urări, dar s-au scris şi altele multe şi interesante.

De pe Filme-cărţi am aflat că PINA a fost documentarul anului la Oscarurile Europene. Grin

C.P. a scris foarte convingător despre Antume de Jean-Lorin Sterian.
“Iar impresia generală e că, la terminarea lecturii, dacă nu adaugi un punct la IQ, măcar te simţi ceva mai luminat şi pe loc ţi-ai suna prietenii să le dai share la una sau alta dintre constatările isteţe pe care le-a scris Jean-Lorin Sterian.”

Ionuca povesteşte foarte fain despre Simion liftnicul de Petru Cimpoeşu şi uite-aşa mai trec una pe lista de achiziţii şi-mi amintesc că anul trecut nu prea am citit autori români, aşa că ar fi timpul…

N-am citit încă ultima carte de Andrei Pleşu, Faţa către faţă. Întâlniri şi portrete, mi-a plăcut, însă, foarte mult recenzia făcută de Dan Boeriu.

Micawber a citit, printre altele, 1001 de zile sau Noua Şeherezadă de Ilf şi Petrov.
“E o lume extraordinar de diversă, cu sute de personaje memorabile prin onomastică şi comportament, rivalizând cu creaţiile unui Gogol sau Cehov (Avxsenti Filosopulo e numai unul din acestea), cu un şir interminabil de denumiri şi lozinci de un comic abisal şi totodată dureros prin implicaţiile sale.”

Devoratorul de cărţi povesteşte, în binecunoscutu-i stil de a puncta esenţialul, despre William Faulkner, detalii din viaţa scriitorului, dar şi viziunea acestuia despre marile creaţii literare.

Soţ şi soţie de Zeruya Shalev se plictiseşte pe un raft de destul de mult timp şi tot nu am găsit momentul pentru ea…Citind despre carte pe Bookmag, mă gândesc s-o trec mai spre linia întâi Smile

Am povestit recent despre Zoomenirea de Desmond Morris şi, pentru că mi-a plăcut foarte mult, am redat paragrafe din carte pe tema junglei de beton în care trăim, dar şi pe tema dominaţiei.
Vă invit să citiţi la Andrei, din aceeaşi carte, pasaje despre Sex şi suprasex aici şi aici.

Ilinca Bernea a scris despre diferenţele dintre bârfă şi critică şi despre frivolitate, în general, un articol care merită citit şi la care merită reflectat.

A trecut 2011 şi blogerii cinefili care se respectă ne-au furnizat liste din care să ne inspirăm cu filmele cele mai filme pe care le-au văzut în 2011: Adina a scris despre filmele care i-au rostogolit lumea în 2011, iar  pe Blogul cu filme am vizionat un filmuleţ foarte plăcut cu cele 10 filme pe care le-ar salva înaintea unui potop Smile

Pe Liternet, am citit despre un Ilustrate cu flori de câmp, regizat de Andrei Blaier în 1976 şi trebuie să-l văd!
“Peste ani, Ilustrate cu flori de cîmp continuă să impresioneze prin descrierea atroce, realistă, a personajelor şi mentalităţilor investigate, prin tonul tandru-amar imprimat de regizor”

De la Gingăşia am aflat o veste nemaipomenită: Muzeul de Geologie din Bucureşti adăposteşte până pe 8 februarie 2012 o expoziţie de figurine de ceară! Abia aştept să merg!!! Grin

Sper că, pe vremea asta care îndeamnă la leneveală, veţi găsi interesante recomandările Smile

Week-end plăcut în continuare!

Photo source

2 comments

  • Cred ca Pina merita nu doar premiul pentru cel mai bun documentar al anului, dar si un premiu special pentru cel mai bun 3D.

    • Da, efectul 3D m-a făcut să am impresia că sunt la un spectacol de dans Smile şi, comparativ cu ce-am mai văzut eu 3D, a fost într-adevăr foarte bine făcut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.