La plimbare prin blogosferă (41)

blogosphere5Cum vine luna mai şi dă puţin căldura, cum parcă înfloresc toate evenimentele de neratat! Concerte, festivaluri, piese de teatru, târguri…Sau poate doar îmi atrag mie atenţia mai mult decât în perioadele mai reci Smile

Aşadar, din sfera literară semnalez:

În perioada 29 mai – 2 iunie 2013 avem Bookfest, cu invitat de onoare literatura germană, prin participarea Austriei, Elveției și Germaniei, în cadrul proiectului internațional Trei țări, aceeași limbă.

Editura All aniversează doi ani de la lansarea colecţiei Strada Ficţiunii, cu spectacolul de teatru Elling, ce se va juca marţi, 14 mai, pe înserat, pe scena Teatrului de Comedie, iar pe blogul editurii este în curs de desfăşurare un concurs având ca premii invitaţii duble la spectacol. Mai aveţi timp până mâine inclusiv să participaţi Smile

Pe Bookaholic găsim o recenzie romanul Fraţi de cruce, care stă la baza piesei de teatru Elling, şi urmează să citesc şi eu cartea cât de curând.

Revenind prin blogosferă, citim despre o mulţime de cărţi:

Costi a scris despre Portretul unui bărbat imatur de Luis Landero, despre care am povestit şi eu aici.

La Dan-Liviu Boeriu am citit despre Provizorat de Gabriela Adameşteanu, care-şi aşteaptă cuminte rândul pe raft, după ce am citit Întâlnirea şi mi-a plăcut, şi despre Vieţile paralele de Florina Iliş.

O biografie interesantă am găsit pe Bookblog: Anaïs Nin – Artistul. Femeia.

Pe Filme-Cărţi, am citit un interviu cu Ruxandra Cesereanu şi recenzia cărţii recent apărute, Un singur cer deasupra lor, aflată deja pe lista de lecturi.

Dragoş a scris despre Baudolino de Umberto Eco: romanul ăsta are tot: aventură, ironie, suspans, exerciții de gândire, fantastic, chiar dragoste (deși cam livrească). și are, desigur, ingredientul fiecărui roman al lui eco (ca și al lui pynchon) – impresia că ești un inițiat.”

Pe BookMag, citim despre Lucarna de Jose Saramago, pe care am citit-o recent şi despre care urmează să povestesc curând.

Şi la capitolul filme, blogosfera a fost bogată în cronici în ultima vreme:

Despre Dans la maison, pe ecrane în această perioadă, am citit pe Liternet“Cineastul ne livrează un film despre manipulare şi răutate în care este greu să distingi victima de călău.” – şi pe Filme-Cărţi“un film inteligent si amuzant”. În concluzie, un film de văzut!

Şi tot pe Filme-Cărţi, o cronică a filmului 360, care mie mi-a plăcut mult şi despre care am povestit aici.

Angela, specialistă în selecţii care mai de care mai ingenioase, realizează de data aceasta o selecţie de scene de film care se petrec pe peronul unei gări: Amintiri, trenuri, peronul unei gari: selectie de scene.

De pe Ginger Group, aflăm care sunt filmele din competiţia oficială de la Cannes care vor putea fi văzute în România: Independenţa aduce în România şase dintre filmele din competiţia oficială Cannes 2013.

Iar Liternet ne aduce o veste foarte bună: Pentru prima dată în istoria Festivalului Enescu, concerte din ediţia 2013 în direct la Grand Cinema Digiplex. “Festivalul George Enescu şi Grand Cinema Digiplex au încheiat un parteneriat care permite ca cele mai importante concerte din ediţia 2013 a Festivalului să fie urmărite în transmisiune directă, în sălile de cinematograf din Băneasa Shopping City de iubitorii muzicii care nu au mai găsit bilete la spectacole.”

Acestea fiind semnalate, vă urez lecturi plăcute şi distracţii faine! Smile

6 comments

 • eu, una, abia astept sa scrii despre “Lucarna”! Smile

 • Multumesc pentru mentionare si complimenteSmile Daca iti plac articolele de genul asta. vor mai urma cateva

  • Plăcerea a fost de partea mea Grin
   Daaaa, îmi plac mult selecţiile tale, şi ideile, şi alegerile! Abia le aştept pe următoarele Wink

 • Elling e o carte foarte, foarte faină!
  Și filmul mi-a plăcut, merită să-l vezi dacă ai ocazia, îl laud și-l recomand fără ezitare!
  Acum sunt curioasă cum e piesa de la Teatrul de comedie.
  Fain că ai scris despre asta. Smile

  • Merg la piesă fără să fi citit cartea şi fără să fi văzut filmul, deci impactul va fi neafectat de vreo informaţie Wink
   Dar clar voi citi curând cartea şi, dacă-mi vor plăcea atât de mult piesa şi cartea, voi vedea şi filmul!
   Participă la concursul de pe blogul editurii şi câştigă o invitaţie la piesă Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.