La plimbare prin blogosferă (26)

Şi-a venit şi primăvara, a trecut 1 martie…aşteptăm să dispară şi ultimii munţi de zăpadă murdară de pe străzi şi chiar vom putea considera iarna o amintire Grin

Blogosfera s-a umplut de culoare, de flori şi de mărţişoare, iar plimbarea a fost un slalom plăcut printre ele şi articole pe diverse teme…ştiţi, acelea la care sunt abonată şi pe care vi le semnalez din când în când Smile

Constantin Pistea a scris despre debutul scriitorului Ciprian Măceşaru cu romanul Superhero, care va fi lansat pe 7 martie la Librăria Bastilia.

Tot Constantin Pistea ne oferă un interesant interviu cu Dan C. Mihăilescu.

Pe Filme-Cărţi am citit impresii despre filmul Tatăl fantoma. N-am ajuns încă să-l văd şi sper s-o fac cât de curând.

Dacă aţi citit Cimitirul de piane de Jose Luis Peixoto şi vă este dor de atmosfera din carte, citiţi recenzia scrisă de Scorillo. Dacă nu aţi citit încă romanul, îl veţi trece cu siguranţă pe lista de lecturi Smile

Vreţi să cunoaşteţi impresii despre vizita lui Amos Oz în Bucureşti? Bookaholic a povestit pe larg în O zi cu Amos Oz la Bucureşti.

Portocala mecanică de Anthony Burgess îşi aşteaptă cuminte rândul pe raftul cu cărţi de citit în curând. N-o să mai aştepte mult după ce-am citit despre carte pe Bookaholic.

După ce m-a încântat cu Privind în soare şi m-a dezamăgit puţin cu Café au lait, ar fi timpul să mai încerc şi altceva de Julian Barnes. O alegere bună îmi pare Sentimentul unui sfârşit, a cărei recenzie de pe BookMag sună convingător.

Cătălin a scris fain despre Seducătoarea din Florenţa de Salman Rushdie, despre care am povestit şi eu mai demult, aici.

“E un roman tragic, trist, şi când poate ai vrea să râzi de ce spune Tevi ajungi să surâzi amar. Tevi lăptarul, unul dintre cele mai puternice personaje create de Şalom Alehem, amestec de fatalism şi credinţă autentică, înţelepciune nativă şi dragoste, e un om pândit mereu de ghinion.”
N-am citit nimic de Şalom Alehem şi îi  mulţumesc lui Cinabru pentru recenzia cărţii Tevi lăptarul, pe are o trec pe listă.

Au trecut aproape 3 ani de când am citit Măreţele maimuţe şi mi-a plăcut. Aproape că uitasem de Will Self şi m-am bucurat să-mi amintesc de acest scriitor citind la Micawber despre Cum văd eu distracţia“sarcasmul de bună calitate, satirizarea inspirată a cam tot ce există (de la psihologia popularizată la specia corporatiştilor) şi asociaţiile neaşteptate”. Cred că aceasta va fi următoarea carte, mi-e poftă de sarcasm Grin

De veghe în lanul de secară…una din cărţile pe care nu îndrăznesc să le recitesc cu ochii maturităţii, dar mi-a făcut plăcere să citesc ce-a scris Mărgeluţa despre ea.

Am văzut că rulează în cinematografe Gianni şi femeile şi m-am tot uitat cu îndoială…Citind la Trifoi că “e o comedie cu bun-simţ, echilibrată şi cât se poate de amuzantă, cu tonuri dulci-amărui. Merită văzută, clar!”, mă gândesc să-mi reconsider atitudinea.

Acestea fiind zise, vă urez lectură plăcută şi duminică frumoasă în continuare! Smile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.