Păcăleli celebre :))

Am primit pe mail un top al păcălelilor celebre, unele sunt absolut demeţiale Big Smile

Locul 1 a fost adjudecat, fără drept de apel, de o emisiune a BBC din 1957 despre recolta de spaghetti din acel an a ţăranilor elveţieni. Graţie iernii blânde şi a eliminării gândacului de spaghetti, a spus prezentatorul, agricultorii elveţieni se laudă cu o recoltă excepţională, ce-i drept nu chiar pe măsura celor din Italia, cărora mulţi telespectatori le-au admirat probabil plantaţiile de spaghetti. În sprijinul acestor afirmaţii au fost prezentate imagini cu fermierii culegând macaroanele din copaci.
Sute de cetăţeni au sunat la postul respectiv întrebând cum pot să cultive spaghetti. În disperare de cauză, realizatorii le-au spus să planteze o mlădiţă într-o cutie de conserve şi să aştepte.

Pe locul 2 s-a clasat farsa celor de la revista “Sports Illustrated” care, în 1985, relata despre un jucător de baseball, proaspăt achiziţionat de New York Mets. Articolul afirma că respectivul poate arunca mingea cu o viteză de 200 de kilometri pe oră, graţie unei tehnici învăţate într-o mânăstire tibetană.

Locul 3
În 1962, în Suedia exista un singur canal de televiziune, care emitea în alb-negru. În jurnalul de ştiri din 1 aprilie a apărut un expert al postului care i-a anunţat pe telespectatori că, graţie unei noi tehnologii, vor putea viziona emisiunile color trăgând un ciorap de nylon peste ecran.

Locul 4
Următorul loc îi revine reţelei americane de fast-food Taco Bell care în 1996, a anunţat că a achiziţionat Liberty Bell din Philadelphia, clopotul simbol istoric al independenţei, care va fi rebotezat Taco Liberty Bell. Lumea a fost atât de scandalizată încât chestiunea s-a discutat şi la conferinţa de presă de la Casa Albă.

Locul 5
În 1977, cotidianul britanic “The Guardian” şi-a băgat în ceaţă cititorii, publicând un supliment pe şapte pagini dedicat aniversării a 10 ani de independenţă a inexistentei republici San Serriffe din Oceanul Pacific.

Locul 6
În 1998, lumea ştiinţifică a fost bulversată de informaţia, apărută într-o revistă serioasă, cum că statul Alabama a votat rotunjirea numărului Pi de la 3,14 la 3.

Locul 7
Celebrul lanţ de restaurante Burger King a cumpărat în 1998 o pagină întreagă de publicitate în “USA Today” în care relata despre noul produs – burgerul pentru stângaci, în care condimentele au fost rotite la 180 de grade.

Locul 8
“Discover Magazine” a anunţat în 1995 că respectatul biolog Aprile Pazzo (“Nebun de aprilie” – în italiană) a descoperit în Antarctica un animal care vânează pinguini forând copci în gheaţă, graţie unor plăci termice de pe cap.

Locul 9
În 1976 un astronom britanic a anunţat la radio că, din pricina unui aliniament nemaiîntâlnit al planetelor,la ora 9,47 atracţia gravitaţională va fi scăzută, şi oricine va putea experimenta o senzaţie de plutire dacă sare în sus în acel moment. Inutil de spus că sute de oameni au sunat să relateze că s-au simţit incredibil.

Locul 10
În 1996, a fost rândul agenţiei Itar-Tass să bulverseze lumea, anunţând că o fabrică X va produce grenade de mână încrustate cu diamante, pentru ca victimele să o sfârşească între pietre preţioase, nu într-o baltă de sânge.

Bonus:

În 1999, ziarul Phoenix New Times dădea un anunţ umanitar pentru săraci, cerându-le donatorilor câte un dolar pentru a-i înarma pe cei fără adăpost.

În 1956, ediţia de luni a ziarului Irish Times a avut o vânzare record. De ce?
Pe prima pagină era scris mare: La pagina 3 găsiţi numele şi adresele tuturor bărbaţilor înşelaţi.

 

O săptămână uşoară şi cât mai veselă vă doresc!!!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.