Valentine’s Day (2010)

Ceva mai puţin siropos decât mă aşteptam, deci ceva mai bunicel, ca să zic aşa…evident, ce m-a atras să văd acest film a fost pleiada de actori care probabil s-au distrat copios filmând la el…mda, Ashton Kutcher nu se află printre preferinţele mele, dar Patrick Dempsey, Julia Roberts, Jessica Biel şi Anne Hathaway, da. Filmul  prezintă, vai, ce surpriză, ziua îndrăgostiţilor (trebuia să scriu cu litere mari?!) pentru mai multe cupluri sau persoane singure care, inevitabil, taman în această zi, îţi găsesc perechea.
Nu a fost chiar atât de comedie pe cât speram, dar a avut câteva răsturnări de situaţie sau, să le zic mai bine, surprize, pe care le-am apreciat. Dacă doriţi să vă spălaţi creierii obosiţi într-o vineri seara, băgaţi Valentine’s Day…
The young Victoria (2009)

Cam greu de zis despre filmul ăsta…mi-a plăcut şi totuşi ceva i-a lipsit. Sunt momente din film pe care le-aş revedea oricând, cum ar fi dansul Victoriei cu prinţul Albert şi, mai ales, cererea în căsătorie…şi ar mai fi…Dar, per ansamblu, parcă i-a lipsit substanţa…aşa cum zic despre film că a avut scene care mi-au plăcut în mod deosebit, cam asta e şi părerea despre personajul tinerei Victorii, care nu mi s-a părut prea bine închegat…uneori este foarte uşor de manipulat şi pare chiar tontuţă, de-altfel, absolut de înţeles având în vedere cum crescuse şi cum trăise până la momentul venirii la curte, cu o mamă influenţată în continuu de amantul cu pretenţii politice, iar alteori este de-a dreptul sclipitoare în idei şi în comportament. Bănuiesc că aceste extreme au fost căutate pentru a reda chiar evoluţia reginei Victoria şi pentru a evidenţia curajul cu care a ales să fie activă şi să conducă în ciuda vârstei şi a lipsei de experienţă, dar probabil oscilaţiile acestea au fost cam multe pentru un film de o oră şi ceva, prezentând câţiva ani din viaţa acesteia.

Sherlock Holmes (2009)

Foarte fain făcut şi jucat excepţional! Robert Downey Jr. şi Jude Law sunt delicioşi în acest film şi merită văzut măcar şi numai pentru cei doi. Povestea în sine nu m-a impresionat aproape deloc, mi s-a părut previzibilă de la un punct, dar chichiţele logice din spatele fiecarei acţiuni sau dovezi au fost, într-adevăr, incitante. Finalul este puţin straniu, conţinând parcă singurul element mai puţin previzibil, dar pot spune că nu m-ar fi încântat un alt final, aşa că am fost mulţumită.
Old Dogs (2009)

O comedioară de după-amiază ploioasă, în care Robin Williams şi John Travolta sunt cât se poate de amuzanţi…subiectul nu e cine ştie ce, nici acţiunea nu aduce vreo surpriză…ca multe filme în ultima vreme (cea ce ar trebui să fie îmbucurător), lecţia este aceea a revenirii la lucrurile esenţiale, la repunerea familiei, şi a sentimentelor pe primul loc în lista de priorităţi…Momentele comice însă sunt multe şi savuroase. Deşi şi Travolta a jucat foarte fain, preferatul meu rămâne Robin Williams.

Did you hear about the Morgans (2009)


Hm…nici dacă sunteţi înnebuniţi după aerul de englez neterminat al lui Hugh Grant sau după Sarah Jessica Parker, nu vă recomand acest film…cred că este unul dintre cele mai slabe filme pe care le-am văzut în ultima vreme. Cei doi sunt separaţi pentru că el a înşelat-o…el vrea s-o recâştige, dar nu vrea să mai audă de el…Amândoi sunt martorii unei crime şi uite-aşa, sunt puşi sub protecţie, trimişi într-un loc uitat de lume, unde…ce să vezi, surpriză mare, se împacă şi dau o nouă şansă marii iubiri dintre ei…Nimic nou, nimic interesant, nimic comic, iar interacţiunea celor doi actori deloc convingătoare. A, şi nici măcar comedie nu se poate numi….
The Princess and the Frog (2009)

Excelentă muzică! Mă bucur că a fost ales jazz-ul…cel puţin pentru mine, a fost o noutate în lumea desenelor animate. Deşi l-am aşteptat foarte mult şi cu maximă curiozitate sau poate tocmai de-asta, nu am fost extrem de încântată, cum preconizam…Mi-a plăcut doar…şi, spre deosebire de alte producţii de gen din ultima vreme (nu că aş fi văzut foarte multe), cred că este ceva mai potrivit şi pentru copii….nu atât de multă comedie ca în Shrek, de exemplu, ceva mai moralizator şi cu mai multe lecţii decât altele…Este un film pe care un fan al desenelor animate nu trebuie să-l rateze. Vă las acum cu câteva melodii superbe din acest film Smile

Related posts: